søndag 22. januar 2012

helt KRISE!

Ja nu har vi hadd finanskrise å alt det dær å nu kommer den ene KRISA å avløse den andre.
Ingen kan vel ha gådd glipp av smørKRISA i jula...det va mye spisse albua når butikkan i byen fikk inn smør, kjærringen va jo steine hakke toillat dær dæm brøyt sæ fram gjænna folkemassen for å hamstre smør til julebaksten. Æ fikk min dose med stygge blikk å himling med øyan når æ påsto at det som e gult å du bruke som base på blingsen e smør..."Nei, nei, nei lille venn...det e stooor forskjell på smør og margarin". I mitt hode funke for eksempel bremykt (som det står på pakken) like godt på brødskiva som til baking.

Men ifølge kjærringen ska man KUN bake de tørre ekkle julekaken med ordentlig meierismør. Å Bremykt funke til NØD som det man lime pålegget fast på blingsen med. Æ måtte jo vite at det e forskjell på smør og SMØR. Skjønne ikke at folk ikke bare lagde sitt eget smør, men det va kanskje like greit så ikke smørKRISA blei til fløteKRISA :)


Å da hysteriet rundt smøret hadde bynnt å roe sæ hørte æ på radioen at nu va det mere KRISE på vei.
Å nu på grunn av nå potensiellt skadelig plantevernmiddel å kulde i florida e det nu den store appelsinjuiceKRISA! Prisan har ikke vært på samme høyde siden 1977!  Så nu e det bare å springe å hamstre appelsinjuice... :)


Å som ikke det va ille nok så kommer ringvirkningen av smørKRISA...å det e nemlig den store kjøttKRISA! Bøndern slakte ikke kuen i frykt for at smørKRISA ska komme tilbake igjen, så nu e det ikke lenge før det blir tomt for kjøtt fra dyr som sir mø. Så mens du hamstre appelsinjuice så bør du ta med dæ nån pakka med kjøtt å...for å være helt sikker på at du ikke ska tørste å sulte i hjel...


E komisk hele greia, KRISE blir brukt om det aller meste nu, å media hiv sæ med å fucke opp stemninga sånn at folk blir sprø å miste alle hemninge, dæm  hamstre som om det kom t å bli det siste dæm fikk ete resten av livet. Det e så mange andre ordentlige krise rundtomkring å så e det mangel på smør som va overskriften i alle avisen...va jo krise dersom man ikke fikk bakt alle de 7 sortan.

Nei folkens vi får vente i spenning å se ka som blir de neste KRISEN :)

Stay tuned =)

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett