søndag 1. desember 2013

Julebordsesongen...(og twerking)

Da va den her igjen, sesongen som får de aller fleste i godt humør, tia da vi ska bryte i oss uante mengde med tradisjonsmat (som i tillegg til ribbe å pinnekjøtt ifølge Gilde åsså innebær syltelabba, innvollspølse, tunge og anna snadder). For et par år siden skreiv æ et innlegg her om mine tanka og observasjona rundt det hær fenomenet (ønske du å lese om det så finn du det her http://super-monique.blogspot.no/2011/11/julebordsesong.html) å nu ska æ igjen skrive nån velgvalgte ord om dela av jakt...eh...julebordsesongen

Æ personlig ønske ikke å ete ribba, pinnekjøtt, medisterkake å anna mer eller mindre smaksløs mat når æ ska tilbringe en helaften med mine kjære kollegaer, men det e nu sånn at mange hold fast ved tradisjonan å juble når man får akkurat den type mat servert. Heldigvis e det fler å fler som tar til vett å skjønne at man kan ete nåkka anna når man ska ha det årlige julebordet. Æ kan nu si at æ hadde blidd veldig glad om det hadde dukka opp nå spicy og utradisjonell mat (for de fleste nordmenn) eksempelvis nå indisk eller mexikansk mat.
Mine kollegaer e ikke de verste man kan tilbringe en aften med, men æ høre at mange ikke akkurat juble når det innkalles til julebord. Har hørt fra flere at dæm blir fysisk uvell av tanken på akkurat det, det blir da fortalt om at nån hvert år prøve å skjekke opp sjefen (eller sjefen skjekke opp ansatte) det ska syngen "morsomme" sanga å fortelles historia fra året som e gådd. Nån ska smiske med ledelsen for å få høyere lønn, det e utroskap å intriga der kranglan minne om juleballet på ungdomsskolen.

Så kommer vi til min største skrekk...folk på dansegulvet. Innlegget fra 2011 om samme tema va basert på tidligere erfaringe og fortellinger...men i år ska æ ta sorgan/redselen på forskudd. I år e det dukka opp nåt nytt (det e ikke nåt nytt egentli, men i år så har det vært en del fokus på det etter at ei ung jenta rista på "rompa"  under en prisutdeling) nemlig "twerking".
Wikipedia sir følgende om fenomenet: 

Twerking (/ˈtwɜrkɪŋ/) is a type of dancing in which the dancer, usually a woman, shakes her hips in an up-and-down bouncing motion, causing the dancer's buttocks to shake, "wobble" and "bounce". According to Oxford Dictionaries, to twerk is "to dance to popular music in a sexually provocative manner involving thrusting hip movements and a low squatting stance"

Om du fortsatt e usikker på ka det e snakk om kan du ta en tur inn på youtube å søke på "twerk" så kommer du fort til å skjønne. Å om du da ser for dæ følgende scenario: Klokka e 02.00 natt til søndag på en av byens uteplassa. Kjærringen har bøtta i sæ x antall glass rødvin og har fådd en fantastisk blå/lilla farge på gebisset kommer labbanes håpefull inn i lokalet med et mål for øyet...å få sæ nåkka. Dæm speide lokalet for å finne kveldens offer, når siktet e låst på han sett dæm kursen mot dansegulvet for å innlede parringsritualet. Æ tørr ikke engang tenke på utfallet av det men ein ting e sikkert, å det e at forberedelsan e starta for lenge siden.
Det kreve ukesvis med planlegging og studering. Dæm har i det siste sotte febrilsk to-tre tima overtid på jobben for å finne ut ka som e "hipt" blant de unge, å da har det ikke vært til å unngå å få med sæ twerkinga. Med svak erindring fra fjordåret om at swing, kyllingdansen og macarenaen ikke akkurat e de movsan man trekke fram for å få sæ nåt må det legges en plan...dæm har fådd med sæ at på youtube e det flima kor du kan lære dæ det meste. Et lite søk på youtube vise at antakelsen va korrekt...det florere av filma i kategorien "how to twerk" å godt inni første klipp e dæm overbevisst om at det her ska dæm nok klare. Venninneflokken samles for å øve sæ til årets begivenhet. Dæm øve å øve helt til hoften går ut av ledd, men det går greit da dæm har lagt inn i planen en viss tid til rehabilitering før dæm klemme sæ inn i hold-in undertøyet, paljettkolen å sloss klumpfotan inn i et par alt for høye og trange sko å så e det bare å la jakta begynne.

Æ tenke med SKREKK på kordan det kommer til å utarte sæ videre...kor mange av dæm kommer æ til å oppleve i år? Vet at det kommer til å bli nåt man ikke vil se men man alikevæl ikke klare å la vær å se på. Klare du?

Ha en fin kveld videre



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar